Complete bouw en exploitatie van uw waterzuivering en slibbehandeling!

Integrale waterzuivering van afvalwaters en proceswaters is vandaag een absolute noodzaak.

Elke producent van industrieel afvalwater zal vandaag omwille van haar milieubewust imago en de oplopende waterschaarste, het gebruik van water efficiënter moeten gaan beheren.

Hergebruik van het gezuiverde afvalwater is een strikte noodzaak geworden en vergt een gespecialiseerde aanpak.

Geo-groep afd. Engineering bouwt hiervoor al sedert vele jaren complete zuiverings- en behandelingssystemen met hergebruikpercentages tot 80%.


Geo-groep afd. Engineering
als exclusieve leverancier van Kubota plaatmembranen en MBR waterzuiveringsinstallaties


Geo-groep Afd. Engineering is de exclusieve leverancier in België van Kubota plaatmembranen. Deze plaatmembranen zijn van excellente kwaliteit en hebben een zeer lange gegarandeerde levensduur van 7 tot 10 jaar, afhankelijk van het behandelde afvalwater.

Een membraanbioreactor (MBR) is een compact afvalwaterzuiveringssysteem waarbij het actiefslib gekoppeld wordt met membraanfiltratie. De membranen worden gebruikt voor het scheiden van biomassa en gezuiverd afvalwater en vervangen de nabezinktank die bij klassieke actiefslibsystemen gebruikt wordt.

Industriële afvalwaterzuivering


  • Mechanische voorbehandeling (roosters, zeven, zandvangers, vetvang)
  • Fysisch-chemische zuivering (bezinking, flotatie, filtratie, electroagulatie)
  • Biologische zuivering (actief kool, ozonisatie, UV, membranen)
  • Slibverwerking (filterpers, centrifuge, zeefbandpers, polymeeraanpak, slibconditionering)

Proceswaterbereiding


  • Ontharding en conditionering van proces-, koel- en ketelwater vertrekkende van drinkwater, oppervlaktewater, grondwater of gezuiverd afvalwater
  • Zandfiltratie, actief kool-filters, ionenuitwisseling, micro-, ultra- en nanofiltratie, omgekeerde osmose

MBR met KUBOTA plaatmembranen


Een membraanbioreactor (MBR) is een compact afvalwaterzuiveringssysteem waarbij het actiefslib gekoppeld wordt met membraanfiltratie. De membranen worden gebruikt voor het scheiden van biomassa en gezuiverd afvalwater en vervangen de nabezinktank die bij klassieke actiefslibsystemen gebruikt wordt.

De membraanbioreactor kan ingezet worden als alternatief voor klassieke actiefslibsystemen die tot doel hebben om CZV en/of stikstof (nitrificatie/denitrificatie) te verwijderen.

  • Gegarandeerde hoge effluentkwaliteit
  • Lage slibgroei
  • Beperkte gevoeligheid voor schommelingen in voeding
  • Eenvoudige bediening en onderhoud
  • Compacte installatie
  • Minimale emissies
  • Lage vervuiling en drukval

Gepatenteerde mobiele waterzuivering in 20” container met hergebruik mogelijkheden


Een oplossing voor uw calamiteit (korte termijn) of permanente noodzaak (lange termijn) is mogelijk dankzij de snelle on-site installatie van onze 20” Container. Deze compacte en efficiënte waterzuiveringssystemen met de unieke MBR-technologie zijn in staat om uw afvalwaterstroom of een gedeelte van uw stroom on-site te verwerken. Deze installaties zijn leverbaar uit stock en worden geleverd op huur- of koopbasis. Standaardisering van het systeem laat toe een zuiveringscapaciteit van 1 tot 20m³/u op te starten binnen een periode van enkele dagen.

Exclusief vertegenwoordiger


Opvolging en technisch onderhoud,
een kennis en kunde op zich


Een waterzuivering opvolgen en onderhouden vergt specifieke kennis en apparatuur. Wij raden onze klanten aan om, na de opstart en voorlopige oplevering van de nieuwe installatie, een opvolgings- en onderhoudscontract af te sluiten met onze preferente onderhoudspartner Veride BVBA.

De procesingenieurs en onderhoudstechniekers van Veride BVBA staan 24u paraat om de continuïteit en bedrijfszekerheid te garanderen en steeds een optimaal rendement uit uw waterzuiveringsinstallaties te halen.

Contracten worden op maat opgesteld en gaan van procesondersteuning en onderhoud op afroep tot volledige exploitatie en technisch onderhoud, inclusief vervangingsinvesteringen.


Flexibele financieringen en dagelijkse exploitatie


Investeren in waterbehandelingsinstallaties gaat soms ten koste van investeringen in de eigen kernactiviteiten. In onze exploitatiecontracten kunt u investeringskosten omzetten in exploitatiekosten en uw financiële middelen aanwenden voor uw kernactiviteiten. Bovendien heeft u geen personeel nodig om de installatie op te volgen en/of te onderhouden.

Diverse BOOT (build-own-operate-transfer) constructies zijn mogelijk, enige voorwaarde betreft een minimaal debiet van 100.000 m³ per jaar afvalwater. Welke constructie u ook kiest, wij garanderen u de beste prijs per m³ verwerkt afvalwater.